В одному з районів Одещині захворюваність на COVID-19 перевищила обласні рівні

Є кілька причин сплеску захворюваності

Рівень захворюваності населення Болградського району в Одеській області на початок квітня перевищила обласні рівні.

Про це повідомляє Болградська міська рада. 

Справді, у нас спостерігається підвищення захворюваності на коронавірус у першому кварталі цього року. Так, якщо у нас безпосередньо по Болградській громаді у січні було зареєстровано 6 випадків ковіда, то вже у лютому їх було 30. У березні – 31, і станом на 18 квітня – 25 випадків, - розповіла заступник головного лікаря КНП "Центр первинної медико-санітарної допомоги" Болградської міської ради Ольга Кара.

Вона також звернула увагу на те, що порівняно з осінньою хвилею захворюваності, нинішня хвиля менш інтенсивна. Більше хворіють мешканці міста, ніж у селах Болградської громади.

На думку лікаря, причин сплеску захворюваності на ковід-19 дві. Перша полягає у міжсезонні, коли люди частіше переохолоджуються через різку зміну погоди. Причому це викликає збільшення кількості випадків не тільки ковіду, а й інших гострих респіраторних інфекцій.

Ну і друга причина в тому, що люди перестали себе захищати – користуватися захисними масками в громадських місцях, антисептиками для рук, дотримуватись дистанцій. І, найголовніше, перестали масово вакцинуватися. У першу та другу хвилю цей процес контролювався урядом – ми прищеплювали співробітників закладів освіти та інших держструктур. Але навіть вони, отримавши два щеплення, заспокоїлися - наголосила медик.

Нагадаємо, "Коментарі" писали, що Усі дитячі поліклініки Одеси отримали від Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) додаткове холодильне обладнання. Сучасні холодильники мають датчики безперервної реєстрації температури та дозволяють підтримувати потрібний температурний режим декілька діб навіть у разі відключення електропостачання.





Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися