Проєкт "Донор Одеса" показав неймовірні результати: скільки людей стали донорами

Перед тим, як стати донором крові, важливо правильно підготуватися

Проєкт "Донор Одеса" став переможцем конкурсу кращих прикладів незламності та співдії під час війни, який провела Асоціація міст України. Одеська міська територіальна громада отримала нагороду в номінації "Згуртованість". 

Про це повідомляє пресслужба Одеської міської ради. 

Спільними зусиллями багатьох одеситів з початку війни через проєкт "Донор Одеса" зібрано понад 2000 літрів крові.

Перед тим, як стати донором крові, важливо правильно підготуватися, включаючи правильне харчування. Ось кілька порад щодо того, як потрібно снідати перед донорством крові:

1) Страва повинна бути легкою та здоровою. Харчування, що містить багато жирів та вуглеводів, може збільшити вміст жирів у крові та зробити кров густішою.

2) Не обмежуйте себе в їжі перед донорством, але варто уникати важкої їжі, такої як жирне м'ясо, фаст-фуд або солодощі.

3) Варто обрати їжу, багату залізом, таку як буряки, яйця, горіхи та шпинат. Залізо необхідне для створення нової крові.

4) Випийте воду, тому що водний баланс має важливе значення для гарного здоров'я. При донорстві крові важливо, щоб ви були добре згодовані та гідратовані, оскільки це зменшить ризик відчуття головного болю та слабкості. 5) Заборонено пити алкогольні напої перед донорством крові, оскільки вони можуть змінити хімічний склад крові та зробити її менш придатною для використання.

Нагадаємо, "Коментарі" писали, що з початку року майже 2 тисячі осіб з інсультом отримали медичну допомогу в Одеській області. За їх лікування Національна служба здоров'я України (НСЗУ) виплатила більш як 25 мільйонів гривень. 





Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися