В Одесі прооперували немовлят із тяжкими вродженими вадами

Без втручання лікарів життя дітей було під загрозою

На минулому тижні до Одеської обласної дитячої клінічної лікарні надійшло двоє немовлят з важкими вродженими вадами розвитку які загрожували життю. Хірурги відділення загальної хірургії прооперували дітей, даючи їм надію на подальше життя. 

Про це повідомляє Одеська обласна дитяча клінічна лікарня.

У однієї дитини був діагноз ВВР, у якого кишківник був розташований ззовні через наявність дефекту передньої черевної стінки. Була проведена пластика передньої черевної стінки з умбілікопластикою, що дозволило дитині вже через 2 дні годуватися, а через 3-дні вона була переведена до відділення на сумісне перебування зі своєю мамою.   

Друга дитина з МВВР з атрезією стравоходу (відсутність частини стравоходу з роз’єднаними дистальним і проксимальним сегментом),  народжена в дуже важкому стані, з масою тіла 1050 гр. Новонароджені з даною вадою, без оперативного лікування не мають шансів на життя. Після дообстеження та передопераційної підготовки, дитина була прооперована з формуванням нового стравоходу.

Операція пройшла успішно. На сьогодні дитина  продовжує своє лікування у відділені реанімації новонароджених та готуються до подальшого щасливого життя. 

picture

Нагадаємо, "Коментарі" писали, що на Одещині подружжя  співробітників Центра екстреної медичної допомоги, яке працює понад 40 років, отримали виклик до вагітної жінки. Під час її госпіталізації вони були вимушені прийняти погоди прямо в машині.





Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися