На Одещині участилися випадки захворювання кишковими інфекціями

Вже фіксували випадки госпіталізації

З початком літа захворюваність на гострі кишкові інфекції на Одещині зросла на 29,3%. У тому числі збільшились випадки серед дітей до 17 років - на 39,1%, серед дорослих - на 16,7%.

Про це повідомляє Одеський обласний центр контролю та профiлактики хвороб МОЗ України.

Серед дітей найбільш ураженими залишалася малеча раннього віку до 4-х років (до 57%). Найбільше хворих пов’язували своє захворювання з вживанням готових домашніх страв з порушенням технології приготування та зберігання. Це одна частина з вживанням немитих овочів та фруктів та м’ясних продуктів, придбаних на ринках.

На минулому тижні зареєстрували групову захворюваність на харчову токсикоінфекцію серед дітей у Роздільнянському районі. Всього захворіло 9 дітей, з них 4 госпіталізовано до інфекційного відділення, п’ятеро дітей лікуються амбулаторно. Перебіг захворювання середньої та легкої важкості.

При епідрозслідуванні встановили, що всі діти відвідували виставу пересувного цирку шапіто, де вживали різні солодощі (солодка вата, попкорн), які реалізовувались працівниками цирку зі спеціальних апаратів.

Нагадаємо, "Коментарі" писали, що понад 1600 одеситів взяли участь у європейському тижні тестування на ВІЛ.  З 15 по 19 травня 2023 року в Одесі було проведено Європейський тиждень тестування. 





Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися