Чи є підвищення цін на ліки проти інфекційних захворювань на Одещині

Через можливі спекуляції вартості ліків МОН вводить регулярний моніторинг цін

Одеська, Херсонська та Миколаївська область, наразі є найбільш вразливими для спалахів інфекційних хвороб. На фоні цього проводитимуть дослідження коливань цін на 42 основні препарати, що мають найвищий попит у споживачів аптечних закладів при захворюваннях шлунково-кишкового тракту та інфекційних захворюваннях.

Про це повідомляє Міністерство охорони здоров’я України.

Доручив Держлікслужбі проводити регулярний моніторинг цін на основні лікарські засоби, аби уникнути будь-яких маніпуляцій, спроб нажитися на надзвичайній ситуації, фактично, на трагедії людей. Ціни на ліки не мають необґрунтовано підвищуватись, — зазначив Міністр охорони здоров'я України Віктор Ляшко.

Згідно з отриманими результатами моніторингу, протягом останнього тижня середні рівні цін на препарати в аптеках практично не змінилися й коливаються в межах від -0,9% до +1,6%. Це свідчить про збереження стабільності цін на медичні засоби та дотримання контролю за їх вартістю у регіонах.

Нагадаємо, що захворюваність на гострі кишкові інфекції в Одесі перебуває в межах сезонних коливань. Проте за останній тиждень спостерігалася тенденція до зростання захворюваності на 11%, порівняно з попереднім тижнем. Понад половину від захворівших складають діти, переважно раннього віку — до чотирьох років.




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися