В Одесі на кишкові інфекції частіше хворіють діти: яка ситуація у місті

Морська вода на громадських пляжах Одеси не відповідає нормам й може нести загрозу

За минулий тиждень захворюваність на гострі кишкові інфекції в Одесі знизилася на 15,7% і склала 97 випадків, з яких 61% - діти. Випадків холери не зареєстрували. 

Про це повідомляє пресслужба Одеської міської ради. 

Найчастіше хворіють через вживання немитих овочів і фруктів, молочних і м'ясних продуктів, придбаних у місцях стихійної торгівлі. Медики наголошують, що дотримання норм гігієни - краща профілактика кишкових інфекцій.

За останній тиждень з морської води виділено 17 холероподібних НАГ-вібріонів - вони не є збудниками холери, але можуть спричиняти кишкові інфекції. Холерний вібріон не виявлено. 

Морська вода на громадських пляжах Одеси не відповідає нормативним вимогам: перевищені нормативи вмісту бактерії групи кишкових паличок, ентерококу, також виявлено патогенну мікрофлору (сальмонели). Купання на пляжах Одеси заборонено.

Нагадаємо, "Коментарі" писали, що в Одесі продовжується моніторинг морської води. На 27 червня із відібраних 2 проб питної води на санітарно-мікробіологічні показники та 2 проби питної води на санітарно-хімічні показники нестандартні проби не виявлені.





Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися