В Одесі безоплатно перевіряли на ВІЛ та вірусні гепатити: скільки було позитивних результатів

Загалом обстеження на ВІЛ та гепатит пройшли близько 300 одеситів

В Одесі проводять системну роботу з протидії наркоманії. До Міжнародного дня боротьби зі зловживанням наркотичними засобами, який відзначається 26 червня, в Одесі провели акцію тестування. 

Про це повідомила пресслужба Одеської міської ради. 

26 червня в усіх медзакладах Одеси відвідувачам пропонувалося пройти безоплатне обстеження на ВІЛ та вірусні гепатити В і С за допомогою швидких тестів. Також акцію з тестування на ВІЛ і гепатити для внутрішньо переміщених громадян було проведено в Гуманітарному центрі Приморського району.

Загалом обстеження пройшли близько 300 одеситів та гостей міста. Це дозволило вперше виявити 4 випадки ВІЛ-інфекції та 9 випадків гепатиту С. Пацієнти направлені до профільних медзакладів для подальшого обстеження та лікування. Також цього дня лікарі міського психдиспансеру надавали всім охочим консультації з питань профілактики вживання наркотиків та допомоги близьким, які мають проблеми з наркозалежністю.

В Одесі в рамках реалізації міської програми Fast Track Odesa розвивають систему замісної підтримувальної терапії, яка виводить наркозалежних людей зі сфери кримінального обігу наркотиків, сприяє їх соціалізації та подальшій відмові від вживання наркотичних засобів. Наразі у цій програмі беруть участь понад 800 пацієнтів, вона працює на базі Міського центру СНІДу, міського психдиспансеру, ЦПМСД №3 та №18, - йдеться в повідомленні. 

Нагадаємо, "Коментарі" писали, що Із 1 липня в Україні закінчується карантин і режим надзвичайної ситуації через пандемію COVID-19. Одеська міська клінічна інфекційна лікарня переходить до звичайного режиму роботи. Про це повідомили в Одеській міській раді. 







Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися