Розширення медичної інфраструктури: на Одещині планують створити хаб

Вже розроблено кілька інвестиційних проєктів з модернізації санаторно-курортних закладів на Одещині

На Одещині планується створення медичного хабу, який забезпечить комплексну систему медичних послуг для цивільних та військових. Він буде охоплювати не тільки потреби Одещини, а й Миколаївської, Херсонської та Запорізької областей.

Про це на брифінгу у Медіацентрі Україна – Одеса розповіла Тетяна Безверхнюк, заступник директора Українського науково-дослідного інституту медичної реабілітації та курортології Міністерства охорони здоров’я України.

За її словами, вже розроблено кілька інвестиційних проєктів з модернізації санаторно-курортних закладів, які будуть функціонувати у складі цього медичного хабу.

Одеська область це єдиний регіон за унікальною сукупністю природних лікувальних ресурсів. В регіоні  95 джерел та родовищ унікальних лікувальних та столових мінеральних вод, які вже понад 50 років використовуються в лікуванні та реабілітації. Також наш регіон – це 300 кілометрів унікального морського узбережжя, – зазначила Безверхнюк.

Наразі в Одеському регіоні працює 30 санаторно-курортних закладів, із яких два вже уклали контракти з національною службою охорони здоров’я на надання безплатних послуг з медичної реабілітації для військових та цивільного населення. Оновлені санаторії у хабі забезпечать високоякісну медичну допомогу та реабілітацію для мешканців регіону. Окремо, спеціалістка згадала про курорт Сергіївка та Куяльницький з його лікувальними грязями.

На ньому є лікувальні грязі, мінеральні води, морське узбережжя, унікальна сукупність природних лікувальних факторів. Ще 10 років тому це був найкращий в Україні дитячий курорт, – розповіла Тетяна Безверхнюк.

Нагадаємо, що Одеський Офтальмологічний Центр "Тарус", який протягом 25 років надавав медичні послуги мешканцям міста, зазнав значних пошкоджень в результаті ракетного обстрілу. Проте клініка вже знайшла нове приміщення і сподівається повернутися до своєї роботи протягом 1,5-2 місяців.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися