Надзвичайно велика потреба в донорах крові в Одесі

Донація триває всього 15- 20 хвилин

На завтра в Одесі потрібно кілька людей, які готові стати донорами крові. Так, стало відомо, що 28 грудня одеситів та гостей міста запрошують долучитися до донацій для військових. Телеграм-канал Донор Одеса повідомив, що наразі є велика потреба в 1(+) одинадцять людей, 1(-) дві людини, 2(+) шість людей, 2(-) дві людини, 3(+) дев’ять людей, 4(+) сім людей. Донація проходитиме на Пироговській з 9 години ранку. Якщо у вас є бажання доєднатися, то необхідно попередньо зареєструватися за посиланням. Після реєстрації Вам зателефонують та підтвердять, що треба приходити. В "Донор Одеса" також підкреслили, що обов’язково необхідно перевірити чи немає у вас абсолютних або тимчасових протипоказань.

З донорством крові пов'язано багато хибних думок. Можливо, комусь це заважає піти й здати кров — при тому, що донори весь час потрібні людям із травмами, онкологічними й гематологічними захворюваннями та багатьом іншим пацієнтам, а повноцінних альтернатив переливанням крові ще не придумали.

Як здача крові позначається на здоров'ї донора?

Загалом здавання крові нешкідливе. По-перше, кількість крові, взятої під час донації, не критична для роботи організму і вона відносно швидко відновлюється (плазма — за добу, еритроцити — за 4-6 тижнів). По-друге, донори перед здачею проходять медичний огляд.

Чому люди з татуюваннями, не можуть здавати кров?

Татуювання, як і пірсинг, не є довічним відводом від донорства. Але рік доведеться почекати, бо немає гарантії, що в тату-салоні донору не занесли якусь серйозну інфекцію, яка потім може передатися реципієнту і нашкодити йому.

Нагадаємо, що в Одесі до міської акції "Здай кров — врятуй життя" в рамках проєкту "Донор Одеса" вчергове долучилися співробітники Центру первинної медико-санітарної допомоги №16. Цього разу донорську кров у міському відділенні трансфузіології здали 12 працівників Центру



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися