В Одесі лікарі закликають вакцинувати дітей від кору

Одеські медики нагадують про необхідність вакцинації дітей від кору

Департамент охорони здоров'я Одеської міської ради нагадує батькам про необхідність планової вакцинації від кору та інших інфекційних хвороб, щоб захистити здоров'я дітей і зберегти сприятливе епідемічне становище в Одесі.

Рекомендовано вакцинувати дитину від кору як тільки їй виповнився рік, і друге щеплення зробити відразу після настання шести років.

Якщо дитина пропустила перше чи друге щеплення від кору за віком,треба якнайшвидше звернутися до педіатра та надолужити щеплення. Минулого року в Одесі досягнуті високі показники “наздоганяючої” вакцинації дітей від кору, яку провело МОЗ України.

Кір — одне з найбільш заразних захворювань: з 10 невакцинованих людей,які мали контакт із хворим, 9 захворіють. Кір може викликати серйозні ускладнення: пневмонію, отит (вушна інфекція), енцефаліт (запалення мозку) та інші, призводити до інвалідізації та фатальних наслідків.

Також вірус кору пригнічує імунітет людини, яка перехворіла, на кілька місяців чи навіть років, роблячи її на цей час більш уразливою до інших інфекцій.

Специфічних ліків від кору немає. Єдиний дієвий захист від цієї небезпечної хвороби — вакцинація. Для щеплень використовується комплексна вакцина КПК, яка формує імунітет проти кору, а також паротиту та краснухи.

У дитячих міських поліклініках Одеси в наявності є вакцина КПК MMR виробництва США, яка має високу якість та всі необхідні сертифікати. Для повного захисту від кору дитина має отримати дві дози вакцини — у 12 місяців та в 6 років. Вакцинація проводиться безоплатно.

“Коментарі” писали, що в Одесі зафіксували перші випадки кору в області за останні 2 роки. Відомо, що захворіли діти з однієї родини (3-х та 8-ми років). Батьки відмовились від вакцинації дітей проти кору з релігійних міркувань. Хворі проходили лікування у міській клінічній інфекційній лікарні, перебіг захворювання середньої важкості. Про це повідомили в Одеському обласному центрі контролю та профілактики хвороб.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися