Найстаріша лікарня Одеси отримала нове обладнання для операцій і діагностики пухлин

Раніше в міській клінічній лікарні №1, більш відомій як "Єврейська", такого обладнання не було

В Одесі міська клінічна лікарня №1, яка є однією з найстаріших у місті, отримала нове обладнання для лапароскопії та ендоскопії. Його закупили в рамках муніципальної програми "Здоров'я". До цього таких приладів у Єврейській лікарні не було. Про це повідомили в прес-службі муніципалітету.

"Це не унікальне обладнання для нашого міста, але воно є дуже гарним. Постійно відбувається розвиток медичної техніки, тому банк обладнання повинен оновлюватися регулярно," - пояснили порталу "Коментарі" у міському департамені охорони здоров'я.

Лапароскопія призначена для проведення діагностики і оперативних хірургічних втручань через невеликі отвори. Завдяки цьому обладнанню під час операції пацієнт втрачає мінімальну кількість крові, у нього залишаються маленькі і непомітні післяопераційні рубці, а ризик ускладнень після проведення процедури мінімальний. При цьому HD-эндовідеокамера дозволяє лікарю розглянути на екрані монітора все до найдрібніших деталей і не зробити помилку в процесі роботи.

Лапароскопія доступна пацієнтам і в інших лікарнях міста, а також у пологових будинках Одеси.

А ось нове обладнання для ендоскопії допоможе виявити у пацієнта передпухлинні стани і злоякісні новоутворення на ранніх стадіях, коли пухлина настільки мала, що її практично неможливо розпізнати через оптичний ендоскоп.

Сьогодні Єврейська лікарня не тільки отримує нове обладнання, але і оновлює свої приміщення. Зараз ремонтні роботи закінчуються у відділенні реанімації. Далі планують займатися ремонтом хірургічного корпусу.

Раніше портал "Коментарі" писав про те, що в лікарнях і поліклініках України хочуть облаштувати кафе замість їдалень.

Джерело: https://odessa.comments.ua


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися