Одеса вже 20 років чекає на лікарню швидкої допомоги: думка експерта

Попередня будівля, в якій мали відкрити таку медустанову, дісталася приватній клініці

Близько двох десятків років одесити чекають будівництва нової лікарні швидкої допомоги. За словами кандидата медичних наук, політичного діяча Сергія Калинчука, найактивніше про можливу появу такої установи говорили ще в 2011 році. Інформацію повідомляють "Коментарі Одеса", посилаючись на "Українську Службу інформацію".

Як пояснив експерт, у 2011 році Одеса, як і багато інших міст України, проводили активну підготовку до проведення Чемпіонату Європи з футболу-2012. Тоді ж місцевим жителям і пообіцяли побудувати нову лікарню швидкої допомоги, однак не склалося.

був свідком вирішення цього питання, коли один з будівельних інвесторів запропонував побудувати в рахунок своїх інвестицій нову, сучасну, технологічну лікарню і передати місту. Тоді я був начальником управління, і для мене це була ідея всієї моєї роботи, — пояснює Сергій Калинчук.  У результаті інвестор виконав свої зобов'язання  побудував лікарню, але для звичайних одеситів вона так і залишилася недоступною. Раптом виявилося, що Одесі не потрібна ця лікарня. Мовляв, вони (мерія  ред.) будуть ремонтувати Єврейську".

Слід зазначити, що кілька років тому на Черемушках дійсно було побудовано новий медичний заклад, який анонсувався як лікарня швидкої допомоги. Його створенням займалися представники будівельної компанії KADORR Group.

На балансі міста цей об'єкт знаходиться із 2017 року, однак прості одесити не мають доступу до цієї лікарні. Наразі будівля перебуває в оренді у приватної медкомпаніі "Кадрика асистанс". Тривалість оренди, згідно з укладеним з мерією договору,  20 років. Цілком ймовірно, що ще стільки ж одеситам доведеться чекати нової лікарні швидкої допомоги, допоки нинішні медустанови остаточно не стануть непридатними.

Нагадаємо, раніше "Коментарі Одеса" повідомляли, що в Одеському медичному університеті зовсім скоро скоротиться територія кафедр, які установа займає в різних міських лікарнях. Детальніше читайте в нашому матеріалі.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися