Одеських рятувальників змушують вакцинуватися від коронавірусу (ФОТО)

Із 1 жовтня представники пожежної та рятувальної служб можуть втратити роботу, якщо не отримають щеплення

Вакцинація в Україні є абсолютно добровільною — це найголовніший постулат нинішньої кампанії з імунізації населення проти коронавірусу. Однак перед загрозою чергового повального локдауну керівники деяких служб намагаються змусити своїх підлеглих зробити щеплення в обов'язковому порядку. Як, наприклад, в Одеській державній службі з надзвичайних ситуацій, про що повідомляє місцевий Telegram-канал "Ху**ая Одесса".

У Мережу потрапив документ, адресований керівникам підрозділів рятувальної служби по всій області. Там наголошується на необхідності терміново провести санітарно-просвітницькі роботи щодо вакцинації особового складу, а також скласти списки працівників, які були і не були щеплені.

Одесских спасателей вынуждают вакцинироваться от коронавируса фото1

Також користувачі поділилися повідомленнями, начебто отриманими безпосередньо рятувальниками під час несення служби. Тут вимоги вже конкретніші і зі встановленими термінами. На скрині відзначається, що нібито з понеділка, 13 вересня, доступ до службових приміщень для виконання безпосередніх робочих обов'язків, а також для несення чергування, буде дозволений співробітникам ДСНС лише за однією із трьох причин:

• вони вакциновані (хоча б однією дозою);

• у них є ПЛР-тестування (діє лише 72 години, потім знову потрібно робити нове);

• в наявності довідка від сімейного лікаря про протипоказання до вакцинації (і — що головне — датою закінчення цих самих протипоказань).

Якщо співробітник відмовляється виконувати одну із трьох вимог, його перебування на роботі/чергуванні не зараховується.

Одесских спасателей вынуждают вакцинироваться от коронавируса фото2

Також користувачі поділилися скріном із, ймовірно, робочого чату, де рятувальників попередили: від 20 вересня всі, хто не вакцинується або буде приходити без ПЛР-тесту на роботу, будуть позбавлені премій. А ось із 1 жовтня вимоги, ймовірно, стануть більш жорсткими: прихід на роботу не буде зараховуватися, а в теорії можливо навіть звільнення.

Одесских спасателей вынуждают вакцинироваться от коронавируса фото3

Одесити, коментуючи цю новину, вже відзначають, що подібна "добровільно-примусова" вакцинація серед рятувальників вже давно не новина.

Нагадаємо, раніше "Коментарі Одеса" повідомляли, що юридичний прецедент за мірками нинішньої коронавірусної реальності стався в Одеській області. Так, в Біляївському районному суді відмовилися судити моряка, який не захотів вакцинуватися проти COVID-19. Подробиці — в нашому матеріалі.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися