Єврейська лікарня Одеси пішла на карантин (ВІДЕО)

У відділенні терапії пацієнти почали різко підхоплювати COVID-19

Нова хвиля коронавірусу — не за горами. Про це свідчить різке збільшення кількості хворих на ковід одеситів. Як повідомляють "Коментарі Одеса", посилаючись на інформацію "7 каналу", у відділенні терапії Міської клінічної лікарні №1 оголосили про "самоізоляцію".

Як пояснюють лікарі, днями серед пацієнтів почався спалах коронавірусу — позитивний результат ПЛР-тестів отримало відразу п'ять осіб. Більшість із них хворіє "короною" вперше.

"Всі пацієнти перебувають під наглядом, — стверджує завідувач відділенням Андрій Ткаченко. — Ніхто з них раніше не хворів на ковід і ніхто не вакцинувався, на жаль. Лише один пацієнт був вакцинованим, він поїхав додому. Навіть при позитивному ПЛР-тесті він відчуває себе абсолютно чудово, стабільний стан".

Медик підкреслює, що цей випадок зайвий раз доводить необхідність робити щеплення, щоб протистояти поширенню захворювання. На думку Ткаченка, якщо українці і далі будуть слухати думку не професійних медиків, а знайомих або псевдоекспертів, то країні і Одеської області в тому числі не уникнути нової коронавірусної хвилі.

Також завідувач терапевтичним відділенням Єврейської лікарні не виключив ймовірності додаткових спалахів, якщо ситуація з вакцинацією не покращиться.

Нагадаємо, раніше "Коментарі Одеса" повідомляли, що вакцинація в Україні є абсолютно добровільною — це найголовніший постулат нинішньої кампанії з імунізації населення проти коронавируса. Однак перед загрозою чергового повального локдауну керівники деяких служб намагаються змусити своїх підлеглих зробити щеплення в обов'язковому порядку. Як, наприклад, в Одеській державній службі з надзвичайних ситуацій. Подробиці шукайте в нашому матеріалі.

Також на порталі ви можете дізнатися про юридичному прецеденті за мірками нинішньої коронавірусної реальності, який стався стався в Одеській області. Так, в Біляївському районному суді відмовилися судити моряка, який не захотів вакцинуватися проти COVID-19. Деталі — в нашій публікації.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися