Коронавірус в Одеській області: 5250 активних випадків захворювання

Після вихідних кількість захворілих традиційно зменшилась

Одеський регіон продовжує утримувати лідерство за кількістю нових кейсів коронавірусного захворювання навіть після вихідних. Згідно з інформацією Міністерства охорони здоров'я України, станом на ранок понеділка, 20 вересня, в Одеській області було зареєстровано 5250 активних випадків COVID-19.

Тільки за минулу добу в систему було внесено 182 нових пацієнтів. На жаль, не змогли впоратися з хворобою або її наслідками четверо одеситів. Ще 11 жителів регіону успішно одужали від ковіду.

Підкреслимо, що незважаючи на стандартний для післявихідного часу спад у кількості захворілих, Одещина залишається серед областей-лідерів в цій ніші. Так, випередити Одещину за кількістю нових кейсів коронавірусного захворювання вдалося тільки Харківській (218) та Чернівецькій (200) областям, а також Києву (183).

Також до першої п'ятірки найбільш "активно хворих" регіонів країни увійшла ще й Тернопільщина. Тут за минулу добу було зафіксовано 174 хворих.

коронавирус в Одесской области 20 сентября 2021

Відзначимо, що всього за 19 вересня в Україні зареєстрували 2256 пацієнтів із діагнозом "коронавірус". 44 людини загинули, проте 565 змогли впоратися з хворобою.

Швидше за все кількість хворих продовжить збільшуватися — через повальне недотримання карантинних обмежень та відмову багатьох людей від вакцинації.

Якщо ви вважаєте, що прийшов час отримати свою щеплення проти COVID-19, "Коментарі Одеса" можуть підказати адреси центрів вакцинації, де це вдасться зробити. Зараз одеситам пропонують отримати три вакцини на вибір.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися