В Одесі за тиждень захворіло понад дві тисячі осіб: які віруси загрожують

В Одесі знижується захворюваність на грип та ГРВІ

За останній тиждень захворюваність на ГРВІ та грип в Одесі зазнала зниження на 4,2%, порівняно з попереднім періодом. За цей тиждень захворіли 2832 особи, із яких 71,7% – діти віком до 17 років. Про це повідомляє Одеська міська рада. 

Необхідно зазначити, що інтенсивний показник захворюваності на ГРВІ та грип відстає від епідпорогу на 46,4% і знаходиться на типовому сезонному рівні для цього періоду року.

За даними вірусологічних досліджень, на останньому етапі було зафіксовано циркуляцію вірусу грипу типу А, а також інших вірусів, таких як аденовіруси та COVID-19.

Щодо COVID-19, за останній тиждень захворіли 20 одеситів, восьмеро з яких - діти.

Загальний рівень захворюваності на гострі кишкові інфекції протягом минулого тижня зменшився на 11,8%, становлячи 60 випадків, з яких 60% - діти.

Для проведення моніторингу питної води в Одесі досліджено 10 проб на санітарно-мікробіологічні показники та 9 проб – на санітарно-хімічні показники. Усі проби відповідали нормам, – йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, санітарно-епідемічна ситуація в Одеській області залишається на контролі. Нових випадків коронавірусу поменшало, втім в регіоні зафіксували циркуляцію нового штаму. Інтенсивний показник, включаючи COVID-19, залишається нижче епідемічного порогу, складаючи 323,7 на 100 тисяч населення. Це зниження на 39,1% порівняно з епідемічним порогом (532,05).



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися