Кір, COVID та грип: скільки людей захворіло в Одеській області

Епідситуація в області залишається на сезонному рівні

За останній тиждень епідемічна ситуація в Одеській області показала певне покращення. Загалом, рівень захворюваності на грип, ГРВІ та COVID-19 залишається на сезонному рівні. Зниження захворюваності спостерігається серед дітей, хоча серед дорослого населення відмічається певний зріст. Про це повідомляє Одеський обласний центр контролю та профілактики хвороб.

Кількість госпіталізацій хворих, включаючи тих, хто хворіє на COVID-19, зменшилась. Летальних випадків не зафіксовано.

Водночас вірусологічні дослідження підтвердили циркуляцію вірусів грипу А та В, а також штаму "Омікрон" COVID-19. Це свідчить про продовження розповсюдження вірусів у регіоні.

Важливо відзначити, що попри зниження захворюваності на гострі кишкові інфекції, основна частка випадків припадає на дітей, зокрема на вікові групи 1-4 роки та 5-9 років.

Недавно зафіксовано підозру на кір у 15-річної дитини, яка була вакцинована відповідно до віку. Наразі пацієнтка перебуває в лікарні. Всього з початку року в області зареєстровано 27 випадків підозри на кір, з них у 5 хворих діагноз підтверджено лабораторно.

Нагадаємо, за останній тиждень захворюваність на ГРВІ та грип в Одесі зазнала зниження на 4,2%, порівняно з попереднім періодом. За цей тиждень захворіли 2832 особи, із яких 71,7% – діти віком до 17 років. Необхідно зазначити, що інтенсивний показник захворюваності на ГРВІ та грип відстає від епідпорогу на 46,4% і знаходиться на типовому сезонному рівні для цього періоду року.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Виктория

21 березня 2024, 14:03

Комплекс трав для иммунитета здесь https://dnsp.com.ua/g22668957-kak-povysit-immunitet

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися