На Одещині готуються до святкування Великдня: як відбуватимуться служби

Питання щодо скасування комендантської години на Великдень не розглядається

Другий рік поспіль православні одесити відзначатимуть Великдень в умовах війни. Зазвичай Великодні богослужіння здійснюються вночі, якраз у той період, коли діє комендантська година. Тож богослужіння розпочнуться 16 квітня о 6 ранку.

Про це повідомляє Одеська обласна державна адміністрація. 

Міськелектротранспорт розпочне свою роботу 16 квітня з 5.15-5.30 (в залежності від маршрутів), маршрутні автобуси вийдуть на лінії з 5.30-6.00.

Просимо мешканців Одеси  та Одеської області, усіх гостей нашого регіону, дотримуватись режиму військового стану та перш за все дбати про власну безпеку. Якщо під час богослужінь лунатиме тривога і буде загроза ракетних ударів, то настоятелі церков будуть просити мешканців перейти в найближчі укриття. Великдень – це перемога Христа над смертю, добра над злом та світла над темрявою. Коли ми святкуємо Пасху, ми усвідомлюємо, що як би важко не було, які б скорботні умови ми не переживали, все одно перемога буде за добром – за Україною!, – наголосив в.о. голови Одеської обласної державної адміністрації Борис Волошенков.

Нагадаємо, "Коментарі" писали, що лише 63 церкви перейшли до ПЦУ від початку 2023 року. І в цей список  Одеська область не увійшла, адже жодна з релігійних громад Московського патріархату так й не перейшла.





Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися