До уваги батьків: в Одесі ширяться фейки про шкільне навчання

В місті не закриється жодної школи

Часом інформація, яка поширюється в мережі, може бути зовсім не правдивою. Саме так сталося з останніми чутками про шкільне навчання, які панують в Одесі.


Про це повідомляє Директорка департаменту освіти та науки Одеської міської ради Олена Буйневич.


Згідно з чутками, під час анкетування батьки повинні обрати очне навчання наступного року, інакше школа закриється. Однак, директорка роз’яснює, що це зовсім не так. Ніяка школа в місті не закриється, і кожна з них матиме на кожній паралелі як очні, так і дистанційні класи.


Школи з укриттями будуть функціонувати у своїх будівлях, а школи без укриттів — у будівлях сусідньої школи з укриттям. Це дозволить забезпечити навчання для всіх учнів міста, незалежно від того, де вони навчаються, — йдеться в повідомленні.


Ще одна неправдива інформація стосується того, що всіх дітей, хто за кордоном, відрахують зі школи, якщо вони не приїдуть на очне навчання. Проте і це всього лише чутки.


Без заяви батьків ніхто не відрахує вашу дитину, це неправда. Обирайте дистанційне навчання, щодо домашнього ми теж знайдемо вихід, можливо, об’єднаємо дітей у групи. Але в жодному разі не загубимо жодну дитину. Ми їх всіх чекаємо вдома, — зазначила Олена Буйневич.


“Коментарі” писали, що одеські школи закликають батьків вже зараз готувати пакети документів для вступної кампанії у школи. Приймання заяв розпочнеться з 3 квітня по 31 травня. Якщо податися пізніше, то вже тільки на вільні місця.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися