В місті під Одесою вчителі сіли за парти, щоб вивчити українську

У Чорноморську вчителя молодших класів, які викладають російською, тепер вивчають український

У місті Чорноморську під Одесою вчителя молодших класів з російською мовою навчання сіли за парти, щоб вивчити українську. Про це повідомляє прес-служба Чорноморського міськради.

Курси української мови організував міський методичний кабінет за заявками ряду місцевих шкіл. Таким чином сформували три групи по 20 вчителів у кожній.

"Програма курсів включає шість модулів. Кожний модуль містить певну теоретичну частину та практичні вправи для набуття досвіду і формування мовної компетентності", - розповіли в прес-службі міськради.

За словами чиновників, багато уваги приділяється створенню україномовного середовища. Організатори курсів намагаються, щоб під час навчання навіть між собою вчителі говорили українською.

"Вчителі отримують домашні завдання, які виконують дуже сумлінно", - говорять в прес-службі.

Тренерами стали кваліфіковані і авторитетні в Чорноморську вчителі української мови і літератури.

У квітні Верховна Рада прийняла Закон "Про забезпечення функціонування української мови як державної". Дія закону в обов'язковому порядку поширюється на чиновників різних рангів, депутатів, суддів, прокурорів, співробітників Нацбанку, офіцерів-контрактників, педагогів, медиків державних і комунальних закладів охорони здоров'я. У той же час закон ніяк не зачіпає приватне спілкування і релігійні обряди.

Раніше портал "Коментарі" писав, що з 2020 року російськомовні школи перейдуть на українську мову навчання.

Джерело: https://odessa.comments.ua


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися