Вибори закінчені: хто став новим ректором Одеського університету зв'язку

Олександра Назаренка підтримало 226 учасників виборів

У середу, 22 вересня, в Одеському державному університеті інтелектуальних технологій і зв'язку (раніше — Академія зв'язку) пройшли довгоочікувані вибори ректора. Як повідомляють "Коментарі Одеса", посилаючись на "Думську", переможцем голосування став раніше виконуючий обов'язки ректора Олександр Назаренко.

Згідно з інформацією членів виборчої комісії, Назаренка підтримало 51,7% всіх учасників виборів, тобто 226 осіб.

Александр Назаренко

На другому місці опинилася колишня директриса інституту інфокомунікацій і програмної інженерії Ірина Стрєлковська. Їй віддали голоси 23,6% "електорату" — 103 осіб.

Ще 60 учасників виборів підтримали своїм голосом колишнього проректора Академії зв'язку з науково-педагогічної роботи, нині представницю Одеського державного екологічного університету Аллу Силенко. За неї проголосувало 13,7%

Всього у виборах взяли участь 402 співробітники і студенти вузу. 12 із них не підтримали жодного з кандидатів.

Відзначимо, Ірина Стрєлковська визнала поразку у виборах, заявила, що не оскаржуватиме їх результат в суді і погодилася з вибором своїх колег.

Обраний ректором Олександр Назаренко вже звернувся до колективу університету з вдячністю, пообіцявши відповідати покладеним на нього очікуванням.

Нагадаємо, раніше "Коментарі Одеса" повідомляли, що зовсім скоро Одеська політехніка, що носить статус державного університету, змінить його на "національний". Проєкт такого президентського указу опублікував в своєму Telegram-каналі народний депутат від політсили "Європейська солідарність" Олексій Гончаренко. Детальніше читайте в нашому матеріалі.

Також на порталі ви можете дізнатися, що в Одеському медичному університеті зовсім скоро скоротиться територія кафедр, які установа займає в різних міських лікарнях. Чому цьогорічну загальну площу планують зменшити майже на третину.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися