За зберігання "сувенірів" мешканці Одещини можуть потрапити за ґрати: подробиці

Вибухонебезпечні предмети вилучили

Поліцейські в Одеській області виявили двох мешканців, які незаконно зберігали бойові припаси у власних домівках. Правоохоронці здійснили обшук та викрили чоловіків, які приховували набої до різних видів зброї та гранати. За ці дії їм загрожує позбавлення волі. Про це повідомляє ГУНП в Одеській області. 

Одна з правоохоронних операцій відбулася в Ізмаїлі, де поліцейські отримали інформацію про незаконне зберігання бойових припасів. Проведений обшук у будинку мешканця виявив 40 патронів до автомата Калашникова та ручного кулемета. Чоловік, затриманий під час обшуку, стверджував, що тримав набої як сувеніри. У другого правопорушника, якого викрили під час відпрацювання випадку домашнього насильства, поліція знайшла два корпуси ручних осколкових гранат та запали до них. 

Зазначимо, що обидва факти порушують статтю 263 Кримінального кодексу України, яка передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до семи років. Правоохоронці також вивчають, де саме зловмисники здобули боєприпаси.

Слідчі дії проводяться за процесуальним керівництвом місцевих прокуратур, і правоохоронці зазначають, що особа, яка добровільно здає зброю чи бойові припаси, може уникнути кримінальної відповідальності.

Нагадаємо, поліцейські Одеси успішно затримали організатора та його спільників, які займалися незаконною торгівлею боєприпасами. Четверо громадян із країн Закавказзя та Республіки Молдова вигравалися на продажу зброї, гранат і набоїв різного калібру, які незаконно вивозили з зони бойових дій. Зараз їм повідомлено про підозру, а кожному з них загрожує від трьох до семи років ув'язнення.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися