На Одещині чоловік наловив креветок та камбалу на кілька мільйонів (ФОТО)

Затриманий порушник незаконно виловив 293 креветки та 60 особин камбали-калкана

Державний інспектор з охорони навколишнього природного середовища Південно-Західного округу, разом з Одеським рибоохоронним патрулем, Національною поліцією та прикордонною службою, виявили порушення правил рибальства під час заходів зі збереження водних біоресурсів у Регіональному ландшафтному парку "Тилігульський", поблизу села Сичавка на Одещині. Про це повідомляє Державна екологічна інспекція Південно-Західного округу.

Затриманий порушник незаконно виловив 293 креветки та 60 особин камбали-калкана без відповідного дозволу. На нього складено протокол за статтею 91 КУпАП. Знаряддя лову та виловлені біоресурси вилучено, а матеріали справи будуть передані до суду.

Збитки, завдані рибним запасам України, оцінюються у 2,6 мільйона гривень.


Нагадаємо, на Одещині під час нерестової заборони у період з 15 квітня по 15 травня зафіксували 61 порушення. Вилучено 396,6 кг водних біоресурсів, накладено штрафів за постановами органів рибоохорони на суму 2 499 грн та вилучено 90 одиниць заборонених знарядь лову. 

Зазначимо, з початку 2024 року інспектори рибоохоронного патруля на водоймах України зафіксували численні факти браконьєрства – лов риби сітками, ятерами, у заборонених місцях, з перевищенням добової норми тощо. Так, на Одещині від початку року вже викрито 100 порушень правил рибальства на понад 2,6 млн грн збитків



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися