На Одещині зареєстрували майже 5 тисяч безробітних: з чим це пов'язують

На одне робоче місце на Одещині претендують три особи

На початок липня в Одеській області зареєстрували 4,5 тисячі офіційно безробітних. З них 78% жінок і 22% чоловіків.

Про це на брифінгу у Медіацентрі Україна – Одеса розповіла Світлана Помукчінська, начальниця відділу працевлаштування Одеського обласного центру зайнятості.

Така статистика може бути пов’язана із тим, що чоловіки мають подати для обліку військовий квіток. Ще у 2022 році на обліку регіонального центру зайнятості було 28 644 особи.

Станом на червень в Одеській області мали статус безробітного 15 888 громадян, 7815 осіб зареєструвалися з початку року. Працевлаштувалися з січня 2023, в тому числі до набуття статусу безробітного, майже 6200 осіб. На сьогодні в службі зайнятості в статусі безробітного перебуває 4,5 тисячі громадян, – зазначила посадовиця.

Наразі в центрі зайнятості зареєстровано 1365 актуальних вакансій, половина з них – в Одеському районі. На одне робоче місце претендують три особи.

Хочу зазначити, що спостерігається дефіцит вакансій за професіями підсобних робітників, бухгалтерів, прибиральників, продавців, касирів, кухарів, вантажників, охоронців, молодшого медичного персоналу. Втім, не вистачає кваліфікованих робочих кадрів – трактористів, водіїв категорій D та E, тальманів, електромонтерів та електрозварювальників. Також не вистачає лікарів та вчителів, – розповіла Світлана Помукчінська.

Нагадаємо, "Коментарі" писали, що на Одещині знайшли роботу 15 тренерів з числа внутрішньо переміщених осіб. Працевлаштувалися фахівці з Миколаївської, Херсонської, Донецької, Сумської та Вінницької областей.





Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися