13-річна гімнастка з Одещини встановила світовий рекорд

Це другий світовий рекорд спортсменки

13-річна гімнастка з Подільська Одеської області Софія Тепла встановили світовий рекорд у віджимі від підлоги у потрійній гімнастичній складці лише на одних руках. Дівчинка віджалася через 30 секунд 21 раз.

Про це повідомила мати спортсменки Марина Тепла. 

У першій спробі було 23 віджиму, але суддя не зарахував результату. У другій спробі теж не все було гладко – один віджим був не повністю до кінця виконаний. Але навіть 21 раз – це майже вдвічі більше за попередній світовий рекорд у 12 разів.Двічі світова рекордсменка!

Трішки часу довелось тримати інтригу, тому що офіційні представники Великобританії дуже прискіпливо оцінювали виконання вправи) І ось нарешті підтвердження і вручення сертифікату. Софія  наймолодша українка і перша дитина в нашій країні, яка потрапила до книги рекордів Гіннеса. А тепер ще й двічі, - написала мати дівчинки. 


Це другий світовий рекорд Софії. Перший встановила в лютому 2022, як раз перед початком війни. Ми прилетіли в Україну останнім рейсом. Тоді представники самі знайшли Софію в інстаграмі та запропонували взяти участь у шоу рекордів в Мілані та встановити там рекорд.

Нагадаємо, "Коментарі" писали, що одеський борець вільного стилю, 27-річний Василь Михайлов, здобув свій перший титул Європейського чемпіона на змаганнях у Загребі. У фіналі змагань категорії до 79 кг Михайлов переміг Георгіоса Кугіомцідіса з Греції з рахунком 3:1. 





Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися