Історичне досягнення: спортсмен з Одеси став чемпіоном Європи

Він став першим одеським борцем, який здобув золото на чемпіонаті Європи

Одеський борець вільного стилю, 27-річний Василь Михайлов, здобув свій перший титул Європейського чемпіона на змаганнях у Загребі. У фіналі змагань категорії до 79 кг Михайлов переміг Георгіоса Кугіомцідіса з Греції з рахунком 3:1. 


Про це повідомляє відділення НОК в Одеській області.

Шлях до перемоги

У півфіналі він переміг бронзового призера молодіжного Євро-2023 Сабухі Амірсланова з Азербайджану з рахунком 5:2. У чвертьфіналі Михайлов був сильнішим за Хетіка Каболова з Сербії з рахунком 8:1, а в 1/8 фіналу переміг Ахсарбека Гулаєва зі Словаччини з рахунком 15:4.

У змаганнях брав участь ще один представник Одещини, 34-річний Семен Радулов, у категорії до 74 кг, але програв в першому раунді Автанділу Кентчадзе з Грузії, який був двічі бронзовим призером чемпіонату Європи.

Чемпіонат Європи з греко-римської боротьби

Після змагань з вільної боротьби в Загребі, розпочнеться чемпіонат Європи з боротьби греко-римської. Участь у змаганнях візьмуть два спортсмени з Одеської області: бронзовий призер торішнього Євро, 25-річний Владлен Козлюк та дебютант таких змагань, 26-річний В'ячеслав Байрактар.


Нагадаємо, що у складі збірної команди Одеської області на чемпіонаті змагалися спортсмени Комплексної дитячо-юнацької спортивної школи № 8 міста Одеси. Протягом 8 днів вони боролися за перемогу у категоріях 46 та 63 кг.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися