Анжеліка Терлюга гарантувала собі медаль Європейських ігор

Першою суперницею Анжеліки Терлюги стане представниця Люксембургу

Українська каратистка Анжеліка Терлюга у ваговій категорії до 55 кг вийшла до півфіналу Європейських ігор. Це дозволило їй гарантувати собі нагороду, адже регламентом не передбачена бронзова сутичка. 

У матчі 1/2 фіналу Терлюга зустрінеться з представницею Люксембургу Дженіфер Варлінг. Поєдинок відбудеться о 17:50. 

На Європейських іграх у карате збірна України представлена сімома спортсменами. Три з них - Катерина Крива (50 кг), Анжеліка Терлюга (55 кг) та Нікіта Філіпов (60 кг) розпочали виступи у перший змагальний день турніру. За регламентом каратисти мали виступити спершу у груповій стадії. По два найкращих спортсмени з кожної групи проходили до півфіналу, а отже гарантували собі мінімум "бронзу" Європейських ігор.

Першими групову стадію закінчили Катерина Крива та Анжеліка Терлюга. Крива за підсумками трьох сутичок здобула лише одну перемогу і посіла підсумкове третє місце. А ось Терлюга стала переможницею своєї групи - дві перемоги та одна нічия.

Що відомо про спортсменку 

Анжеліка Володимирівна Терлюга – заслужений майстер спорту України (2019). Змагається у ваговій категорії до 55 кг. Народилась 1992 року в Одесі.

Почала займатися карате у сім років. Перший тренер – Владислав Єршов. З 2006 року тренується у Дениса Морозова. Закінчила Одеський національний політехнічний університет за фахом "Менеджмент зовнішньоекономічної діяльності". 

Також вона Чемпіонка Європи 2018 (особисте куміте).Чемпіонка Європи 2017, 2019 (командне куміте). Срібна призерка чемпіонату Європи 2016 (особисте куміте). Срібна призерка Європейських ігор 2019.

Нагадаємо, "Коментарі" писали, що одеська шашкістка стала переможницею чемпіонату Європи. 12-18 червня 2023 року в італійському місті Фоллоніка відбувся командний чемпіонат Європи з шашок-100.

=



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися