Перше золото для Одещини на Європейських іграх-2023: це було очікувано

Каратистка з Одеси Анжеліка Терлюга здолала у фіналі представницю Болгарії 2:0

Анжеліка Терлюга, заслужений майстер спорту України та срібна призерка Олімпійських ігор у Токіо, принесла першу золоту медаль Одеської області на Європейських іграх-2023, які проходять у Польщі. Вона стала найкращою у змаганнях з карате серед жінок у ваговій категорії до 55 кг.

Про це повідомляє пресслужба Одеської ОВА.

Анжеліка пройшла груповий етап з впевненістю, посівши перше місце у своїй групі з двома перемогами та однією нічиєю. У півфінальному бою одеситка здобула драматичну перемогу над спортсменкою з Люксембургу, Дженніфер Ворлінг, в останніх секундах зустрічі з рахунком 2:0.

У вирішальному фінальному поєдинку, Анжеліка зустрілася з олімпійською чемпіонкою з Болгарії, Івет Горановою. Захопливий поєдинок завершився перемогою української спортсменки з рахунком 2:0, приносячи їй заслужене золото на Європейських іграх.

Що відомо про спортсменку  

Анжеліка Володимирівна Терлюга – заслужений майстер спорту України (2019). Змагається у ваговій категорії до 55 кг. Народилась 1992 року в Одесі. 

Почала займатися карате у сім років. Перший тренер – Владислав Єршов. З 2006 року тренується у Дениса Морозова. Закінчила Одеський національний політехнічний університет за фахом "Менеджмент зовнішньоекономічної діяльності".  

Також вона Чемпіонка Європи 2018 (особисте куміте).Чемпіонка Європи 2017, 2019 (командне куміте). Срібна призерка чемпіонату Європи 2016 (особисте куміте). Срібна призерка Європейських ігор 2019.

Нагадаємо, "Коментарі" писали, що одеська шашкістка стала переможницею чемпіонату Європи. 12-18 червня 2023 року в італійському місті Фоллоніка відбувся командний чемпіонат Європи з шашок-100.




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися