Тенісистка з Одеси вийшла до другого кола Відкритого чемпіонату США

Матч завершився у двох партіях із рахунком 6:3, 6:1 на користь українки

Перша ракетка України Еліна Світоліна пробилася до другого раунду Відкритого чемпіонату США з тенісу. У першому раунді одеситка зустрілася з 29-річною спортсменкою з Німеччини, Анна-Леною Фрідзам. Це була перша в кар'єрі очна зустріч тенісисткою. Для Світоліної – це був перший матч за останні три тижні, вона відновлювалася після травми. Щодо Фрідзам, то вона узагалі провела перший матч на хардовому покритті з березня 2023 року.

Матч тривав 1 годину. Світоліна чотири рази подала навиліт, не припустилася жодної подвійної помилки і реалізувала 4 з 5 брейк-пойнтів.

Для Світоліної це десята участь в основній сітці US Open і перша з 2021 року. Свій найкращий результат у Нью-Йорку Еліна показала 2019 року, коли змогла дійти до півфіналу.

У другому раунді US Open-2023 Еліна Світоліна зустрінеться з Анастасією Павлюченковою. Вона у стартовій зустрічі Відкритого чемпіонату США переграла Фіону Кроулі у двох сетах - 6:2, 6:4. Зустріч Світоліної з Павлюченковою відбудеться 31 серпня, початок - приблизно о 18:00 за київським часом.

Зазначимо також, що на турнірі в США усього стартували п'ять українок в основній сітці, однак у перший день змагань одразу три вибули – Ангеліна Калініна, Марта Костюк та Катерина Байндль свої матчі програли.

Основна сітка Відкритого чемпіонату США з тенісу триватиме до 10 вересня. Цьогоріч призовий фонд турніру становить рекордні 65 мільйонів доларів.

Нагадаємо, що одеська тенісистка Даяна Ястремська не змогла пробитися до основної сітки Відкритого чемпіонату США. У фінальному раунді кваліфікації Даяна (№111 WTA) поступилася Єлені-Габріелі Русе (166) з Румунії - 6:7 (5:7), 3:6.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися