Знову медаль: одеський дзюдоїст вдруге поспіль став призером Кубка Європи

Загалом це вже 12 медаль для одеського спортсмена

Ігор Цуркан, 18-річний спортсмен з Одеси, завоював бронзову медаль на етапі Кубка Європи серед юніорів з дзюдо, який проходив у Познані. Це його друга бронзова медаль у цьому році, після успіху на етапі Кубка Європи у португальському місті Коїмбра в березні.


Про це повідомляє відділення НОК в Одеській області.


Всього у змаганнях взяли участь 44 дзюдоїсти, представляючи 24 країни. Одесит змагався у категорії до 81 кг, в матчі за бронзу він здобув перемогу над італійцем Елією Салветті. На шляху до п'єдесталу одеський дзюдоїст здолав спортсменів з Франції, Бельгії та Азербайджану. Проте в півфіналі поступився іншому італійцю  Брайту Маддалоні Носа.


Попри завойовану бронзу, виступ оцінюю задовільно. В цьому сезоні я став виступати у віковій категорії "юніори", тож є певні труднощі при адаптації. Але впевнено рухаємося вперед, від старту до старту намагаємося покращувати боротьбу та результати, — зазначив Ігор Цуркан.

picture

Загалом, на рахунку дзюдоїста 12 медалей на чемпіонатах світу та Європи серед кадетів та етапах Кубка Європи. Наступний старт для Ігоря – на етапі юніорського кубка Європи в Парижі, який відбудеться 6-7 травня.


Нагадаємо, що у складі збірної команди Одеської області на чемпіонаті змагалися спортсмени Комплексної дитячо-юнацької спортивної школи № 8 міста Одеси. Протягом 8 днів вони боролися за перемогу у категоріях 46 та 63 кг.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися