Юнацький турнір з плавання в Одесі: вшанування пам’яті тренера

Змагання в Одесі зібрали 147 молодих спортсменів

В Одесі відбувся 9-й юнацький турнір з плавання, який був присвячений пам'яті видатного тренера України з плавання — Георгія Сорочинського. В змаганнях, що проходили в басейні "Динамо", взяли участь 147 спортсменів з міст Одеса, Кривий Ріг та Дніпро.

Про це повідомляє НОК в Одеській області.

Переможці турніру та призери були нагороджені кубками, медалей та грамот від Одеської обласної організації ФСТ "Динамо". Крім цього, переможці на дистанції 100 метрів вільним стилем отримали особливі призи від НОК України в Одеській області. Головною нагородою була велика енциклопедія "Спортивне плавання. Шлях до успіху" та кепка олімпійської збірної України. Саме 100-метрівка кролем була особливою для тренера Георгія Сорочинського. Подарунки та нагороди спортсменам вручав Юрій Єгошин — найкращий учень Георгія Сорочинського, учасник двох Олімпійських ігор та зараз тренер СДЮСШОР "Динамо". 

У змаганнях на дистанції 100 метрів вільним стилем перемогли Софія Голованова (2009 р. на час 1.01,76) та Алєксєй Іванов (2007 р. на час 56,26).

Тренер Юрій Сорочинський помер у 2013 році, в 75-річному віці. Він залишив яскраві спогади та численних вдячних учнів. Закінчивши Одеський педуніверситет у 1961 році, він протягом багатьох років очолював СДЮСШОР "Динамо" з плавання та активно працював тренером. Під його керівництвом понад 40 його вихованців отримали звання майстра спорту України, деякі з них стали майстрами спорту міжнародного класу.

Нагадаємо, що в рамках чемпіонату України з плавання, який проходив у місті Бровари, спортсмени з Одеської області завоювали 9 медалей. Плавці з Одещини вибороли 4 золоті, 3 срібних та 2 бронзові нагороди.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися