Помер син відомого одеського музиканта Давида Ойстраха

Більшу частину життя син іменитого одесита прожив в Москві

Сумні новини напередодні Дня міста прибули до Одеси. Як повідомляють "Коментарі Одеса", посилаючись на видання "Думська", не стало відомого музиканта, скрипаля, народного артиста СРСР Ігоря Ойстраха. Його ім'я безпосередньо пов'язане з Одесою, адже він — уродженець міста і син іменитого одеського музиканта Давида Ойстраха.

Ігор Ойстрах помер в Москві, де і прожив значну частину свого життя. Йому вдалося дожити до почесних 90 років, проте організм не зміг перебороти складну хворобу — гостру серцеву недостатність.

Інформацію про смерть знаменитого скрипаля, який продовжив йти стезею отця-одесита, передала керівник Благодійного фонду імені Давида Ойстраха Анжеліка Моїсеєва. Слід зазначити, що трагічна подія сталася ще 14 серпня. Однак в силу різних причин родичі не змогли раніше надати цей факт широкого розголосу.

Тіло Ігоря Ойстраха було піддано кремації, а прах планують поховати на Новодівичому кладовищі в Москві. До слова, там же покоїться і сам Давид Ойстрах.

Нагадаємо, народився Ігор Ойстрах також був уродженим одеситом, народився він 27 квітня 1931 року. Музика була його пристрастю з самого дитинства, вже з шести років він грав на скрипці, трохи пізніше освоїв і фортепіано.

У віці 16 років вперше вийшов на підмостки великий московської сцени — в місцевому Будинку вчених. Разом з батьком він зіграв концерт Йоганна Себастьяна Баха для двох скрипок.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" повідомляли подробиці трагічної смерті 22-річної мешканки Білгород-Дністровського, яка могла накласти на себе руки через зґвалтування. Детальніше читайте в нашому матеріалі.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися