Відомий артист розповів про сім'ю, кіно і любов до Одеси

Еммануїл Віторган поділився тим, звідки він бере сили на кіно, театр і культурний центр

12 вересня відбулася закрита зустріч Народного артиста Росії Еммануїла Гедеоновича Віторгана з інтелектуальною елітою Одеси в "Одеській вітальні" на Преображенської, 11. Вечір пройшов цікаво і душевно. Віторган читав свої вірші, співав пісні, розповідав історії з життя, звучали анекдоти і теплі спогади про друзів і про тих, кого вже немає. Більше трьох годин актор зі своєю дружиною Іриною дарували гостям море теплих емоцій, які викликали і сміх, і смуток, наганяли сльози і посмішки.

Вся дія супроводжувалося звуковим оформленням і відеорядом. Гості "побували" на Дні народження Йосипа Кобзона, побачили нові кліпи, записані зоряної сім'єю, почули пісню, написану Ігорем Крутим, і майже в кожному слайді можна було зустріти дорогих Еммануїлу Гедеоновичу людей.

"Я всіх вас пам'ятаю і вдячний долі, що жив в ваш час і щасливий, що спілкувався з вами", - оксамитовим голосом промовив зі сцени Еммануїл Віторган.

Після цієї композиції всі гості встали з-за столів і вшанували пам'ять великих людей, які залишили величезний слід в світі театру і кіно. Але сумувати на зустрічі не доводилося, жартівливі замальовки відразу ж міняли емоції гостей.

"Сидіть, сидіть" - сказав старенький професор, заходячи в жіночий туалет!

"Чоловік прийшов додому втомленим, тому подружній обов'язок віддав грошима".

"Від улюбленої жінки чоловік спочатку сліпне, а потім глухне".

"Іноді гарний настрій передається тільки статевим шляхом".

Після закінчення зустрічі кореспонденту інформаційного агентства ElitExpert випала нагода взяти інтерв'ю у сім'ї Віторган і розпитати про сім'ю, дітей, кіно і, звичайно ж, про кохання до Одеси.

З'ясувалося, що один український проект повів за собою ланцюжок інших пропозицій ...

"Це все кияни, це Київ почав. Мене запросили на зйомки фільму, і ми відразу дали згоду, оскільки мені видався дуже цікавим матеріал", - розповів Еммануїл Гедеонович.

Але це не єдиний проект, куди покликали грати актора, додає дружина Ірина. "Дізнавшись, що Еммануїл в Києві, стали надходити дзвінки наступних проектів. Ми приїхали на один місяць, але до нас почали звертатися і з іншими ідеями. Зараз вже є 4 проекти, в яких ми задіяні".

У розмові Ірина Віторган також розповіла, що вони два роки вже не приїжджали до Одеси і тепер дуже раді, що з'явилася можливість відвідати Південну столицю. Ми поцікавилися, чи змінилася Одеса з останнього візиту актора, і які враження у нього залишилися. Адже, як ми знаємо, Південна Пальміра займає особливе місце в житті метра, оскільки вся його рідня - одесити.

"Це дивовижне місто, яке, на мій превеликий жаль, дуже мало змінилося. Я маю на увазі будинки, дороги. А надія була на те, що місто стане краще. Одеса дивовижна, і тут така кількість талановитих людей, неймовірно просто. Я думаю, навряд чи є ще таке місто, де було б така кількість талановитих людей. Але, на жаль, місто через політичну ситуацію, очевидно, не береже таких людей, а люди - це місто", - каже Еммануїл Віторган.

Також ми дізналися, що глядачам незабаром можна буде побачити актора в декількох нових для себе ролях. Серед них - роль патологоанатома в серіалі "У полоні минулого" Валентина Опальова, і роль тренера з боксу в картині Влада Ряшина.

Незважаючи на активний акторський графік, Еммануїл Віторган не забуває про театр, нехай і в якості глядача: "Я люблю ходити в театри. І навіть якщо мені не сподобається, я обов'язково зайду за лаштунки після закінчення і подякую хлопцям. Тому що це робота, вони репетирували довгий час, їм же дуже хотілося, щоб було добре. Але, так трапляється, що не вдалося заплановане, і на це є безліч причин, в тому числі і в режисурі".

Розмовляючи про театр, нам стало цікаво, який же театр Еммануїл Віторган вважає ідеальним, маючи такий багаж досвіду роботи?

"Складно сказати. Головне, щоб була адміністрація, яка повинна опікуватися всіх присутніх в цьому приміщенні, і хороша режисура - саме від них залежить, хто буде поруч, і хто буде виконувати ті, чи інші ролі. Це дуже складно, є тому доказів мільйони. Мені здається, що найголовніше - нормальне ставлення один до одного. Є чудовий приклад - театр Вахтангова, з хорошою режисурою і адміністрацією. Там є приголомшливе поєднання директора і художнього керівника, це дуже здорово".

Крім того, в ході розмови актор поділився тим, звідки він бере сили на кіно, театр і культурний центр. Секрет виявився абсолютно простий - сім'я. Еммануїл Гедеонович - щасливий батько чотирьох дітей, самої молодшенької Кларі - трохи більше рочку.

"Мені здається, що не треба наполягати тільки на своєму, дитина дуже багато розуміє, і ти можеш у нього дечому навчитися. Діти - дивовижні істоти і ми дорослі можемо багато у них підглянути і по їх реакції на ту чи іншу подію. Я думаю, що для дітей дуже важливі взаємовідношення батьків один до одного - це зразок для них, і вони це відразу бачать і пізнають миттєво. І якщо якийсь конфлікт між подружжям - діти відразу це відчувають, від цього і нерви і все інше. Тому нам, дорослим, треба бути мудрішими", - радить метр.

На завершення розмови Еммануїл Віторган звернувся до наших читачів: "Мої дорогі, я не маю наміру нікого повчати, кожен проживає своє життя, і, дай Бог, щоб все було нормально. Просто дуже хочеться, щоб кожен з нас пам'ятав, що поруч з нами люди, які проживають життя по-своєму. І не завжди воне складається вдало. Нам треба бути дуже обережними по відношенню один до одного. Ми вдячні цьому місту, вдячні людям, які живуть і проживають, які пішли і які провели життя в цьому місті".




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися