Арестович розповів, чому Одесу обстріляли "старими" радянськими ракетами

Війська РФ заощаджують високоточні ракети

В один день російські війська обсріляли Одеську область, як новітніми надзвуковими ракетами , так і старими боєприпасами 60-х років , повідомив у себе в Фейсбук радник керівника Офісу президента України Олексій Арестович.

Російська сторона застосовує зараз в основному ракети типу Х-22 (старий радянський виріб 60-хх років, з круговою ймовірною помилкою відхилення 200-300 метрів і дуже складною і небезпечною процедурою спорядження/застосування, там високотоксичне паливо) і "Кинджали" - сучасну гіперзвукову ракету з літаків Міг-31", - написав Арестович.

За його словами, використання радянських запасів демонструє спробу ворога заощадити високоточні ракети.

Застосування одночасно найдавніших (і небезпечних) і найсучасніших ракет, показує, що в них пішла економія високоточних ракет, що займають нішу між похмурим старінням і небагатьом кількістю найсучаснішої зброї.

Арестович зазначив, що також це є сигналом до того, що буде більше промахів та ще більше ударів по житлових кварталах.

"Означає це дві речі: буде більше промахів і, відповідно, влучень у житлові квартали (Х-22), буде більше влучень у вибрані цілі ("Кинжал"), без можливості перехопити (гіперзвукові ракети не перехоплюються)", - позначить радник голови ВП.

Тому не варто ігнорувати сигнали повітряної тривоги – це може зберегти ваше життя. Особливо якщо ви живете поблизу об'єктів критичної інфраструктури або військових об'єктів.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися