Сезон черешні: як правильно обирати ягоду та уникнути отруєння

Черешня при купівлі повинна бути сухою

Зараз активний сезон літньої ягоди - черешні й досить важливо правильно обирати продукт. Зазвичай пік сезону продажу черешні припадає на червень-липень. В цей час ягоди смачніші та корисніші. Але треба уникати покупок з машин, на стихійних ринках та з рук. 

Про це розповіли у Головному управлінні Держпродспоживслужби в Одеській області.

Показником хорошої продукції вважається зовнішній вигляд та стан плодоніжок ягід. Сухі, без кольору, плодоніжки говорять про те, що черешня довго зберігалась або перезріла. У свіжої черешні високої якості плодоніжки зелені й пружні. Огляньте уважно продукцію, чи відсутні вм’ятини, порізи на шкірці.

Черешня при купівлі повинна бути сухою, щільною, блискучою та не давленою. Не соромтесь понюхати продукцію – запах бродіння говорить про те, що черешня несвіжа. Занурте руку в лоток і дістаньте ті черешні, що знизу. Зазвичай зверху продавці викладають ідеальні ягоди, а насподі коробу ховають зів’ялі чи такі, що почали псуватись. Найкраще буде, якщо ви самі наберете ягоди у свій кошик, ретельно роздивляючись їх.

Й наостанок порада щодо зберігання черешні після купівлі. Не поспішайте одразу висипати її в красиву миску та залишати на столі. За кімнатної температури ягоди швидко псуються: вони залишаються пружними лише день-два, перш ніж втратять блиск і зів’януть. Кілька раз ретельно промийте черешню, щоб вона позбулася залишків хімікатів, просушіть та покладіть для зберігання у холодильник, але без герметичного контейнера чи пакета.

Нагадаємо, "Коментарі" писали, що за даними моніторингу Одеського обласного центру контролю та профілактики хвороб МОЗ України, захворюваність на гострі кишкові інфекції в Одесі зросла удвічі порівняно з попереднім тижнем. Виявлено 110 випадків хвороби, у порівнянні з попередніми 56. 






Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися