На прилавках Одеси може з'явитися небезпечний йогурт: деталі

У продукті перевищено рівень оксиду етилену

Одеситам слід бути дуже уважними під час покупок молочної продукції. Як повідомляють "Коментарі Одеса", посилаючись на інформацію Держпродспоживслужби в Одеській області, на міських прилавках очікується поява небезпечного для здоров'я йогурту.

Товар експортували до України із сонячної Італії. Повідомляється, що місцем доставки є ТОВ "Дистриб'юторська-логістична компанія "Пілот" (м. Харків, вулиця Володимира Усенка, 2).

Виробником проблемної продукції є компанія Granarolo SpA, Vernate (MI).

Проблема цього йогурту в тому, що в його складі присутня камедь ріжкового дерева (Е410), котра значно перевищує дозволену кількість цієї речовини. Надалі це призводить до підвищення рівня оксиду етилену, що може бути небезпечним для людського організму.

В цілому камедь, яку виробляють із бобів ріжкового дерева, є природною добавкою-емульгатором. Із її допомогою рідкі продукти роблять більш в'язкими, що допомагає зберегти необхідну структуру початкового товару. Використовується подібна камедь у тій продукції, яка не проходить теплову обробку — холодних десертах, консервах, плавленому сирі тощо.

До вживання камедь дозволена, однак в обмежених кількостях. Відповідно до українських стандартів, її зміст не може перевищувати в продукції більше 1% від загальної маси.

В Одеській Держпродспоживслужбі підкреслюють, що у разі виявлення зазначеного італійського йогурту на прилавках магазинів слід звернутися до фахівців. Для цього можна приїхати особисто (м.Одеса, вулиця 7-а Пересипська, 6) або зателефонувати +38048-716-13-01.

Окремо наголошується, що оператори ринку відповідно до вимог закону зобов'язані вилучати будь-який небезпечний для людини товар з ужитку.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" повідомляли, чому з міської ради був звільнений начальник департаменту торгівлі в Одесі. Подробиці — в нашому матеріалі.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися