Понад 200 одеситів пройшли профілактичне онкообстеження: скільки виявили паталогій

Пацієнти із захворюваннями вже направлені до спеціалістів

Понад 200 одеситів взяли участь в акції з профілактики онкозахворювань. Була можливість безкоштовного проходження тестування на онкологічні маркери для всіх охочих. У разі потреби, надавалися консультації спеціалістів з онкології, мамології та гінекології.

Про це повідомляє пресслужба Одеської міської ради. 

Загалом під час акції лабораторне обстеження пройшли 218 одеситів, виявлено 6 випадків патології. Огляд та консультацію онколога отримали 30 пацієнтів, виявлено два випадки патології. Гінекологом оглянуто 29 жінок, виявлено два випадки захворювань. Огляд у мамолога пройшли 35 осіб, виявлено 16 випадків захворювань.

Всі пацієнти з виявленими порушеннями в стані здоров'я направлені до профільних спеціалістів для подальшого обстеження та лікування.

Рання діагностика онкологічних захворювань та передракових станів дозволяє своєчасно почати лікування та значно підвищує шанс на повне одужання пацієнтів, - йдеться в повідомленні. 

Нагадаємо, "Коментарі" писали, що рівень захворюваність на гострі кишкові інфекції в Одеській  області зріс в 1,7 рази. Аналогічна ситуація як серед дорослих, так і серед дітей до 17 років. 





Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися