Одеські лікарі повідомили про кількість захворювань на грип та COVID-19

Захворюваність нижче за епідпоріг у кілька разів

Захворюваність на грип та гострі респіраторні вірусні інфекції в Одеській області перебуває на сезонному рівні. Загальний рівень захворюваності, порівняно з попереднім тижнем, незначно зріс на 1,5%, у тому числі серед дітей. 

Про це повідомляє Одеський обласний центр контролю та профiлактики хвороб МОЗ України.

За останній тиждень на ГРВІ та грип захворіли 1819 одеситів, з яких 63,2% - діти. Захворюваність нижче за епідпоріг у 2,9 разів, що відповідає низькому рівню інтенсивності епідпроцесу. 

Тим часом госпіталізація хворих знизилась на 7,5%, проте перевищення обласного інтенсивного показника зареєстровано в Б.Дністровському районі і незначне – в Одеському.

Ситуація з коронавірусом 

Щодо захворюваності на COVID-19, то з початку 2023 року  в області зареєстровано 6455 лабораторно підтверджених випадків. За останній тиждень, порівняно з попереднім, захворюваність залишилась практично на рівні, аналогічна ситуація спостерігалась як серед дітей, та і серед  дорослого населення. Рівень госпіталізації  знизився на 31,2%.

Найбільше зростання спостерігалось в Арцизькій, Мологівській та Южненській ОТГ. 

Нагадаємо, "Коментарі" писали,  що українські лікарі провели успішну трансплантацію серця в Одесі в ніч на 28 квітня 2023 року. Операцію здійснили бригада медиків з Інституту Серця МОЗ України разом з лікарями Одеської міської клінічної лікарні №10. 





Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися