Куди найчастіше одесити літали в серпні: популярні напрямки

Пасажиропотік в Одеському аеропорту за серпень 2021 року збільшився навіть у порівнянні з липнем

Правду кажуть, що одесити, абивідпочити на морі, змушені кудись їхати за межі міста. А іноді — навіть за межі країни. Як повідомляють "Коментарі Одеса", в пресслужбі міжнародного аеропорту "Одеса" розповіли, куди найчастіше літали українці в серпні 2021 року.

Згідно з наявною інформацією, всього за останній літній місяць послугами одеського аеропорту скористалося 188 564 пасажирів. Невелика частина з них — 36 766 — літали на рейсах усередині країни, а ось аж 151 768 українців і іноземців користувалися міжнародними напрямками.

В цілому пасажиропотік в серпні зміг збільшитися на 13% порівняно з липнем. Також збільшилася і кількість рейсів — на 10%. Всього за попередній місяць в одеському аеропорту було скоєно 1935 рейсів (578 — внутрішні, 1357 — міжнародні).

Куда чаще всего одесситы летали в августе: популярные направления

Також в пресслужбі відзначили, що найчастіше українці вибирали для себе такі напрямки, як Стамбул (Туреччина), Бориспіль (Україна), Анталья (Туреччина), Варшава (Польща) і Відень (Австрія).

Крім цього, після деякої паузи, викликаної коронавірусними обмеженнями, аеропорту "Одеса" вдалося відновити рейси до Будапешта.

Цікаво, що вже 20 серпня в аеропорту перевищили показники за пасажиропотоком, які були встановлені за весь 2020 рік. Так, за минулий коронавірусний рік послугами цивільної авіації скористалося 678 702 людини. За перші ж 9 місяців 2021-го через одеський аеропорт вже пройшов 678 861 пасажир.

Нагадаємо, раніше "Коментарі Одеса" розповідали, як в 2021 році змінилася кількість населення Одеси та Одеської області. Всі цифри і подробиці — в нашому матеріалі.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися