В Одесі виділили на спилювання дерев понад 3 мільйони гривень: у чому заковика

Одне дерево обійдеться міськбюджету Одеси в понад 10 тисяч гривень

В Одесі планують провести вже традиційну обрізку дерев. Як повідомляють "Коментарі Одеса", посилаючись на тендерну документацію, оприлюднену в системі закупівель Prozorro, на цю справу планують витратити із міського бюджету 3 мільйони 175 тисяч 323 гривні.

Всього збираються десь кронувати, а десь спиляти 308 дерев. Комунальні роботи хочуть провести на площі Соборній, Лидерcівському бульварі, вулицях Ніжинська, Новосельського, Ковальська, Дігтярна, Старопортофранківська, Маразліївська, Канатна, Осипова, Пушкінська, Рішельєвська, Єврейська та Катерининська.

В Одессе выделили на спил деревьев более 3 миллионов гривен

Провести роботи з обрізки дерев переможець тендера зобов'язується протягом часу, який залишився до кінця року. Подати свою пропозицію на участь в аукціоні бажаючі можуть до 24 вересня.

Якщо застосувати нехитрі арифметичні підрахунки, то на роботу над одним деревом планують витратити близько 10309 гривень (приблизно 385 доларів).

Така сума вже обурила багатьох одеситів, які встигли дізнатися про це в інтернеті.

"За такі гроші я все спиляю і нові посаджу", "Все, йду працювати до них!", "Врахуйте, що вони потім це все продають за ціною витрати на спилювання", "За такими цінами готовий пиляти з ранку до вечора без вихідних і відпусток", — пишуть користувачі в Мережі.

Однак деякі жителі Одеси стверджують, що подібна вартість робіт — цілком нормальна, а місцями навіть може здатися занизькою.

"Ну взагалі-то 385 $ за грамотне кронування дерева це нормальний прайс, навіть злегка занижений. Хоча за то, щоб зрізати його під нуль грамотно, теж потрібно попотіти. В принципі, адекватний прайс, шкода, що у***кам віддадуть тендер і не пускають туди звичайних смертних роботяг", — зазначив юзер під ніком "Шанований бородань".

Нагадаємо, раніше "Коментарі Одеса" повідомляли, що в автопарку міської ради Одеси очікується велике поповнення. Про це свідчить відразу два тендери, опублікованих на порталі закупівель ProZorro. Так, в цілому одеські чиновники збираються придбати 13 автомобілів для службових цілей. Скільки грошей збираються на це виділити, читайте в нашому матеріалі.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися