Юрій Литвин призначений головою Адміністрації морських портів України: що про нього відомо

Новий очільник працюватиме над альтернативними шляхами експорту

Віцепрем'єр-міністр з відновлення України Олександр Кубраков призначив Юрія Литвина новим головою Адміністрації морських портів України (АМПУ). Раніше він очолював державне підприємство "Укрводшлях".


Про це повідомляє Державне підприємство АМПУ.


На цій посаді Юрій Литвин буде зосереджуватися на підвищенні ефективності Дунайського портового кластера, який в наші дні є ключовим альтернативним шляхом для експортно-імпортної логістики. Крім того, новий голова АМПУ планує залучати інвестиції в портову галузь, забезпечувати стабільну роботу "Зернової Ініціативи" та готовність портів до відновлення вільного комерційного судноплавства.


До призначення на нову посаду Юрій Литвин очолював державне підприємство “Укрводшлях”. Там він в умовах воєнного стану реорганізував роботу, об’єднавши функції державних підприємств з обслуговування та утримання внутрішніх водних шляхів в рамках реформи. 


Нагадаємо, “Коментарі” писали, що агрохолдинг "Кернел" до кінця 2023 року планує побудувати новий перевантажувальний термінал "Девелопмент Рені Термінал" у морському порту Рені на Одещині. 


Також зазначимо, що на засіданні сесії міськради Одеси було озвучено подальші кроки у зв'язку з вступом міста до ЮНЕСКО. Морський порт планують перевести з під охорони всесвітньої спадщини до буферної зони.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися