Росія не змогла вплинути на експорт українського зерна: підсумки тижня

Попри саботаж РФ українське зерно експортують

Протягом минулого тижня 23 судна, в рамках “зернової угоди”, відійшли з українських портів. На борту цих суден перевозилося майже мільйон тонн зерна та інших харчових продуктів.


Про це повідомляє пресслужба Військово-морських сил Збройних сил України.


Військово-Морські Сили Збройних Сил України разом з побратимами у складі угруповань докладають усіх зусиль із забезпечення безпеки судноплавства для подолання продовольчої кризи, — зазначив начальник служби зв’язків з громадськістю командування ВМС ЗСУ Олег Чалик. 


Порушення Міжнародної конвенції 



Судна країни-агресора здійснювали рух із порушенням Міжнародної конвенції з охорони людського життя на морі 1974 року (SOLAS). Так, за минулий тиждень в інтересах РФ прохід Керч-Єнікальською протокою здійснили:


— до Чорного моря — 144 судна, з них 47 суден продовжили рух у напрямку протоки Босфор;


 — до Азовського моря — 129 суден, з них 25 суден рухались з протоки Босфор.


picture


Нагадаємо, що "Зернова угода" перебуває в критичній ситуації через дії Російської Федерації. Все це призводить до тижневого, або навіть місячного простою суден в територіальних водах Туреччини.


Також, "Коментарі" писали, що Україна та Росія продовжили Зернову угоду на 120 днів, проте Москва погрожує відмовитися від Стамбульських угод, якщо перешкоди для російського експорту залишаться.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися