“Зернова угода”: порти Великої Одеси збільшили обсяг експорту

Попри постійні саботажі РФ в Босфорі українське зерно експортують

Протягом тижня, що минув, 18 суден відійшли з українських портів в рамках "зернової угоди". На борту цих суден було перевезено понад півмільйона тонн зерна та інших харчових продуктів.


Про це повідомляє пресслужба Військово-морських сил Збройних сил України.


Військово-Морські Сили Збройних Сил України разом з побратимами у складі угруповань докладають усіх зусиль із забезпечення безпеки судноплавства для подолання продовольчої кризи, — зазначив начальник служби зв’язків з громадськістю командування ВМС ЗСУ Олег Чалик. 


Порушення Міжнародної конвенції  


Судна країни-агресора здійснювали рух із порушенням Міжнародної конвенції з охорони людського життя на морі 1974 року (SOLAS). Так, за минулий тиждень в інтересах РФ прохід Керч-Єнікальською протокою здійснили:  


  • до Чорного моря — 158 суден, з них 43 судна продовжили рух у напрямку протоки Босфор;  

  • до Азовського моря — 171 судно, з них 40 суден рухались з протоки Босфор.


Нагадаємо, що країна-агресор знову унеможливила проведення інспекцій та реєстрацію суден на вхід, що повністю суперечить умовам чинної  “Зернової угоди”. Наразі на інспекцію в територіальних водах Туреччини очікує 90 суден, з яких 62 є суднами, які йдуть під завантаження.


“Коментарі” писали, що наразі, о 10:00 ранку, у Чорному морі зафіксовано вісім кораблів ворожої сторони, які знаходяться на бойовому чергуванні. З них немає жодного, здатного запускати крилаті ракети "Калібр". Всі ракетоносії були заведені до морських портів.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися