На Одещині збільшують перевалку зернових: що це дає економіці

Передбачається створення зернового хабу

Перевалочний комплекс Дунайського пароплавства на Одещині збільшує обсяги завантаження зернових. Перед комплексом сьогодні 15 травня, налічувалося майже дві сотні зерновозів з кукурудзою та майже півсотні з соєю.

Про це повідомляє директор Українського Дунайського пароплавства Дмитро Москаленко.

За його словами, черга рухається швидко, а обробка машин відбувається у три зміни.

Аграрії долучилися, адже комплексна логістична послуга включає три складові: перевалку в українському порту, річковий фрахт та перевалку на морське судно борт-борт у порту Констанца. Це ринковий та дуже привабливий тариф.


Відсутність проблем та затримок з подачею суден, адже перевезення здійснюються власним флотом УДП: комплекс координує роботу з відділом експлуатації флоту. Максимальний сервіс та швидкість: автоматичний відбір проб, лабораторія на території комплексу, механізоване розвантаження бортових автомобілів, облаштований механізованою системою перевантаження склад, - написав Москаленко. 

Наразі УДП розглядає перспективу масштабування перевалочного напряму. Обговорюється відкриття ще більш потужного комплексу на іншому майданчику підприємства в Ізмаїлі.

Передбачається створення зернового хабу, який забезпечить стабільний вантажопотік не лише для  річкового флоту, але й для морських суден УДП.

Нагадаємо, "Коментарі" писали, що Україна заробила додаткові 1,5 мільярда доларів після відкриття  гирла Бистре для судноплавства у дельті Дунаю.




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися