На Одещині теплохід "Златоуст" нарешті відправився у подорож з українським збіжжям

Порти на Дунаї фактично отримали нове життя

Теплохід з караваном агропродукції відправився з Ізмаїлу в порт Констанца. Теплохід "Златоуст"  рухається через канал Дунай — Чорне море.


Про це повідомляє директор Українського Дунайського пароплавства Дмитро Москаленко.

Теплохід "Златоуст" має максимальну осадку 1,8 метрів. Довжина судна становить 32 метри, ширина — 11,03 метра. Потужність енергетичної установки сягає 2000 кінських сил.


Порти Ізмаїл, Рені та Усть-Дунайськ, які розташовані на Дунаї, фактично отримали нове життя.  Альтернативний морським шляхам  Дунай перетворюється на основний. Дунайські порти досягли рекордних 12 суднозаходів і 90 тисяч тонн на добу. Це дає вливання десятків мільйонів доларів щомісяця в економіку держави.

Нагадаємо, "Коментарі" писали, що агрохолдинг "Кернел" до кінця 2023 року планує побудувати новий перевантажувальний термінал "Девелопмент Рені Термінал" у морському порту Рені на Одещині. 

Також на Одещині вже сім капітально відремонтованих з повним фарбуванням барж. З початку року Кілійський СБСРЗ перейшов на капітальні ремонти барж з повним фарбуванням корпусу. Це суттєво збільшує термін їх експлуатації та гарантує проходження перевірки контрольних служб портнагляду.




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися