Економічне відновлення на Одещині: 80% бізнесу працює на рівні до війни

Рівень завантаження підприємств складає 70-100% від довоєнного часу

Повномасштабна війна РФ проти України дуже сильно та негативно повпливала на економіку країни, зокрема на бізнес. Проте, наразі на Одещині 80% підприємств працюють на рівні, що відповідає довоєнним масштабам.


Про це на брифінгу в Медіацентрі Україна – Одеса повідомив директор департаменту економічної політики та стратегічного планування Одеської ОВА, Володимир Фролов.


За його словами, спостерігається зростання обсягів виробництва вершкового масла, йогуртів, сиру, борошна, суміші соків фруктових та овочевих, окремих ковбасних та макаронних виробів, а також овочів та консервованих фруктів. Проте виробництво яловичини, свинини, олії, яблучного соку, молочних продуктів, хліба та вина зазнало зниження. Ці показники свідчать про економічне відновлення регіону, але водночас вказують на потребу подальшого розвитку деяких галузей.


Мережеві та невеличкі магазини, що торгують продовольчими товарами, не припиняли свою діяльність. На повну функціонують ринки та мережеві магазини непродовольчих товарів, магазини непродовольчих товарів у торговельно-розважальних центрах. Непогані результати продемонструвала сфера послуг, яка відновилася і сьогодні фактично функціонує на 100%, – додав посадовець.


Нагадаємо, що перевалочний комплекс Дунайського пароплавства на Одещині збільшує обсяги завантаження зернових. Перед комплексом сьогодні 15 травня, налічувалося майже дві сотні зерновозів з кукурудзою та майже півсотні з соєю.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися