Бізнес під час війни: з початку року на Одещині зареєстровано 600 нових підприємств

В області зараз працюють майже 140 тисяч малих та середніх підприємств

З початку року на території Одеської області було зареєстровано понад 600 нових підприємств. Серед них 313 є юридичними особами, а решта належать до фізичних осіб-підприємців.


Про це на брифінгу в Медіацентрі Україна – Одеса повідомив директор департаменту економічної політики та стратегічного планування Одеської ОВА, Володимир Фролов.


На сьогодні в Одеській області функціонує 136,1 тисячі суб'єктів малого і середнього бізнесу, з яких 105,4 тисячі є фізичними особами-підприємцями, майже 30 тисяч — малими підприємствами, а 843 -  середніми підприємствами.


Найбільше в регіоні суб’єктів малого та середнього бізнесу це – це  гуртова та роздрібна торгівля – 41%. Інформація та телекомунікації – 8.7%, операції з нерухомим майном – 7%, професійної, наукової та технічної діяльності – майже 6%, транспорту – 5.5% та майже 5% – це сільське господарство”, – зазначив посадовець.


За відомостями Фролова, промисловість, готельно-ресторанний бізнес, адміністративні послуги та будівництво становлять менш як 5% від загальної кількості зареєстрованих підприємств. Також було зазначено, що протягом січня-квітня 2023 року малий та середній бізнес вніс до бюджетів всіх рівнів шість мільярдів гривень податків, свідчачи про значний внесок цих підприємств у розвиток економіки регіону.


Нагадаємо, що повномасштабна війна РФ проти України дуже сильно та негативно повпливала на економіку країни, зокрема на бізнес. Проте, наразі на Одещині 80% підприємств працюють на рівні, що відповідає довоєнним масштабам.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися