Урожай озимих культур: Одеська область засіяла 600 тисяч гектарів у 2023 році

Одещина лідирує в намолоті зернових та зернобобових культур

У Одеській області засіяно озимих культур 2023 року на площі в 600 тисяч гектарів. З цього найбільше - 436 тисяч тонн припадають на пшеницю. 


Про це на брифінгу в Медіацентрі Україна – Одеса повідомив директор департаменту економічної політики та стратегічного планування Одеської ОВА, Володимир Фролов.


Прогресивні показники посіву озимих культур на середину травня становлять 85,6% від прогнозу, що означає, що на 211,5 тисяч гектарів засіяно ярі зернові та зернобобові культури. Пшениця, ячмінь, горох та овес були засіяні на повну площу, а кукурудза на зерно та соняшник займають відповідно 75% та 84% посівної площі.


В сільгосппідприємствах області під урожай 2023 року посіяно озимих зернових культур на площі 598,15 тисячі гектарів, пшениці – 436,4 тисячі гектарів, ячменю – 161,4 тисячі гектарів, озимого ріпаку – 189 тисяч гектарів,  гороху – 8,3 тисячі гектарів, – зазначив посадовець.


Володимир Фролов також наголосив, що минулого року область зібрала 3 мільйони тонн зерна. Цей показник робить Одеську область лідером в Україні щодо намолоту зернових та зернобобових культур. 


Нагадаємо, що з початку роботи “Зернової угоди” з портів Великої Одеси відійшло 952 судна. Вони доставили до країн Азії, Європи та Африки 30,3 мільйона тонн різних видів агропродукції, зокрема кукурудзу, пшеницю, соняшникову олію, соняшник, ячмінь, ріпак, шрот та соняшник.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися