На Одещині розпочнуть днопоглиблення гирла Бистре: що це дає

Це дозволить збільшити кількість суднозаходів

У 2023 році Україна планує почати днопоглиблення гирла Дунаю Бистре з метою збільшення осадки до 7,2 метра. Розблокування гирла Дунаю Бистре стало можливе після звільнення острова Зміїний.

Про це повідомляє USM з посиланням на  заступника міністра розвитку громад, територій та інфраструктури України Юрія Васькова.

До цього моменту Україна мусила користуватися румунським каналом Суліна, що призводило до багатомісячних затримок при проходженні суден.

Після розблокування гирла Бистре, максимальна осадка в каналі становила 3,9 метра. Україні вдалося збільшити глибину до 6,5 метра на ділянці від Рені до Чорного моря. Це дозволило збільшити кількість суднозаходів до 12 заходів і обсяги вантажообігу до 90 тис. тонн на добу вже на початку березня. Крім того, середньодобова кількість судноплавства до кінця березня досягла 16 заходів.

Нагадаємо, "Коментарі" писали, що Чорноморськ - лідер у переробці зернових вантажів. Там зазначити, що мова йде і про тоннаж, і про кількість суднозаходів. Про це повідомили в Адміністрації морських портів України під час візиту Голови АМПУ на Одещину. 






Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися