"Зернова ініціатива": скільки вдалося експортувати за тиждень

59 російських суден пройшло через Керченську протоку за цей же час

Протягом останнього тижня, в рамках "зернової угоди", з портів Великої Одеси відійшло вісім суден. Загалом, на їх бортах було перевезено понад триста тисяч тонн зерна та інших харчових продуктів.

Про це повідомляє пресслужба Військово-морських сил Збройних сил України.

Військово-Морські Сили Збройних Сил України разом з побратимами у складі угруповань докладають усіх зусиль із забезпечення безпеки судноплавства для подолання продовольчої кризи, — зазначив начальник служби зв’язків з громадськістю командування ВМС ЗСУ Олег Чалик. 

Порушення Міжнародної конвенції  

Судна країни-агресора здійснювали рух із порушенням Міжнародної конвенції з охорони людського життя на морі 1974 року (SOLAS). Так, за минулий тиждень в інтересах РФ прохід Керч-Єнікальською протокою здійснили:   

до Чорного моря – 173 судна, з них 59 продовжило рух у напрямку протоки Босфор;

до Азовського моря – 151 судно, з них 45 рухались з протоки Босфор.

Нагадаємо “Коментарі” писали, що наразі “Зерновий коридор” фактично не працює. При тому, що заблоковано не тільки порт “Південний”, а й інші порти Великої Одеси не мають можливості повноцінно експортувати агропродукти.

Також зазначимо, що президент України Володимир Зеленський здійснив робочу поїздку на Одещину, де провів нараду, що була присвячена українським портам та Зерновій ініціативі. Під час зустрічі було обговорено нинішній стан портової інфраструктури, перспективи її розвитку, а також альтернативні логістичні маршрути для експорту української продукції.




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Сенс

4 червня 2023, 21:02

Ввести под эгидой ООН один авианосец и пару линкоров в Черное море, подключить турецкие ВМФ и все пойдет легко и непринужденно. Но... У больших держав свои отношения...

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися